Team Doen

Doen!

Doen! bestaat uit een buurtwerker, een wijk- en een jeugdverpleegkundige, een maatschappelijk werker en klantmanagers van de gemeente. De medewerkers luisteren naar vragen en proberen samen met de inwoner een oplossing te vinden. Ze kijken naar een praktische oplossing.

Geen vaste locatie

Bijzonder aan Doen! is dat de medewerkers niet vanuit een vaste locatie werken. Zij komen bij de mensen thuis of – als inwoners dat liever hebben – spreken af in een buurthuis of café. Tijdens een gesprek inventariseren de medewerkers van Doen! en de inwoner samen wat de vraag is en welke oplossing mogelijk is. Uitgangspunt is wat inwoners zelf kunnen, met hulp van mensen uit de directe omgeving. Als er specialistische ondersteuning nodig is, dan zet Doen! die in gang. Daarmee is afstemming optimaal geregeld. Met Doen! hebben inwoners één aanspreekpunt.

De achtergrond

Doen! is een samenwerking tussen verschillende organisaties en vloeit voort uit de manier waarop de gemeente de decentralisaties oppakt. Noordoostpolder zet zich in voor een krachtig Noordoostpolder. De gemeente vindt dat iedereen zijn of haar kansen mag en moet pakken. Als het kan op eigen kracht met familie, vrienden en vrijwilligers. Lukt het niet om mee te doen, dan is er ondersteuning van de gemeente. Doen! helpt daarbij.

Heel Emmeloord
Doen! is al actief in Centrum-Oost, Waterland en De Zuidert. Met dit tweede team kunnen alle inwoners uit Emmeloord rekenen op ondersteuning op maat.
Voor het eind van het jaar is Doen! ook actief in alle dorpen van de gemeente.

Doen! in Emmeloord is bereikbaar op 0527-633933.